Site Loader

Kvalita zboží u nás, na našem trhu velmi pokulhává, to si jistě všiml každý i při svém běžném nákupu. Když si koupí rybí konzervu nazvanou jako rybí kousky ve vlastní šťávě, nalezne tam jakousi rybí hmotu připomínající paštiku bez chuti a vůně. Když si koupíme sušenky, které jsou na trhu již dlouhou dobu, už nemají stejnou chuť, jako za našeho mládí před několika lety, ale jsou jen ubohou atrapou původního vzhledu a chuti.
ulička tržnice
U ovoce a zeleniny dovážené k nám převážně ze zahraničí, na tom jsme obdobně. Na pohled sice všechny okurky v bedničce vypadají jako podle pravítka z formy, rajčata a mrkve taktéž, na pohled vypadají lákavě. Ovšem o to větší zklamání nás čeká po tom, co si takovou zeleninu přineseme domů a dáme se do její konzumace. Rajče, mrkev, kedlubna, okurka, vše chutná tak nějak nijak, spíše uměle. O vitamínech a minerálech, které by měli obsahovat, si můžeme nechat jen zdát. Zkuste si někdy koupit tu samou zeleninu od místního pěstitele například na farmářských trzích. Ten rozdíl poznáte hned. Umělé napodobeniny z hyper super marketů nemají tak krásnou vůni a už vůbec ne chuť. Obvykle to je rychlená zelenina napuštěná vodou k prasknutí, dobarvená uměle chemikáliemi a utržená před uzráním, aby se stihla dovézt na místo prodeje dříve, než podlehne přírodní zkáze. Zkuste si někdy dojít koupit litr mléka do kravína. Po jeho vypití se pravděpodobně usadíte v oné místnosti se střevními problémy, protože Vaše střeva už nejsou zvyklé na takovou tučnost mléka, které se prodává balené v krabicích. Skutečné mléko, z kravína, Vám udělá po zahřátí a ochlazení silný škraloup, krabicové mléko udělá jen jeho náznak. A tak je to téměř se vším potravinářským zbožím. Ceny neustále rostou a kvalita se neustále snižuje. A lidé už mnohdy zapomněli, jak daná potravina chutná ve skutečnosti.
bedýnka oliv
Je jen na každém z Vás, jestli chcete jíst chemií nabité napodobeniny, nebo zda si raději trochu připlatíte za kvalitu, která se chuťově nedá srovnat s těmi parodiemi na potraviny.

Ohodnoťte příspěvek

Post Author: